Snelmenu

Parkeren in Nijmegen: betalen of niet als je een handicap hebt?

Ik ben gehandicapt en heb een invalidenparkeerkaart, moet ik betalen voor parkeren?
Nee, in Nijmegen hoeft u, wanneer u uw auto op straat bij een parkeermeter/-automaat parkeert, niet te betalen. In parkeergarages en op parkeerterreinen moet u wel betalen. Hierop zijn een paar uitzonderingen. Bezit u een gehandicaptenparkeerkaart dan kunt u op algemene invalidenparkeerplaatsen op straat gratis parkeren. Ook bij "gewone" parkeerplaatsen bij parkeerautomaten op straat kunt u gratis parkeren. U moet er wel voor zorgen dat uw gehandicaptenparkeerkaart steeds duidelijk zichtbaar in de auto ligt.

Betaald parkeren

 

Ook al heeft u een gehandicaptenparkeerkaart dan moet u toch betalen voor de algemene invalidenparkeerplaatsen in de parkeergarages en op de parkeerterreinen. Ook voor "gewone" parkeerplaatsen in alle parkeergarages moet u betalen. Uitzonderingen hierop zijn de parkeerterreinen op de Wedren, het Julianaplein en bij Woonboulevard Novium. Deze parkeerterreinen zijn voor mensen met een handicap gratis. Uw invalidenparkeerkaart moet dan wel duidelijk zichtbaar in de auto liggen. Het CWZ beschikt over invalidenparkeerplaatsen bij de ingang van het ziekenhuis; buiten het parkeerterrein waar moet worden betaald. Deze invalidenparkeerplaatsen zijn gratis. Ook hier geldt dat uw invalidenparkeerkaart duidelijk zichtbaar in de auto moet liggen.

 

Parkeerschijf

Sinds 2009 mag men het tijdstip van aankomst op de parkeerschijf alleen nog handmatig instellen. Ook moet de parkeerschijf achter de voorruit van de auto worden geplaatst. De parkeerschijf moet van buitenaf duidelijk zichtbaar zijn.

Ook gehandicapten moeten de parkeerschijf gebruiken. Op een gehandicaptenparkeerplaats waar met een bord een maximale parkeerduur is aangegeven, dient ook een parkeerschijf te worden gebruiken. Zo wordt tegengegaan dat hetzelfde voertuig te lang op een gehandicaptenparkeerplaats staat.

 

Parkeren in Nijmegen: waar vind ik gehandicaptenparkeerplaatsen?

Alle gehandicaptenparkeerplaatsen in Nijmegen zijn in de plattegrond van de gemeente Nijmegen opgenomen.
Klik op onderstaande link om deze kaart te openen. Vink vervolgens "P gehandicapten" aan.

 

https://kaart.nijmegen.nl/kaartviewer/index.php?Mobiliteit

 

Klopt de weergave van de gehandicaptenparkeerplaatsen naar uw indruk niet, neemt u dan contact op met info@zrcn.nl zodat we hierop kunnen reageren.

 

 

 

Terug naar boven

 

Hoofdmenu