Snelmenu

www.bungalowparkoverzicht.nl/mindervaliden-vakanties/

Vakantieparken met aangepaste faciliteiten

 WAC Nijmegen (Woonadviescommissie Nijmegen) Sinds 2015 is Nijmegen een onafhankelijk adviesorgaan rijker: de WoonAdviesCommissie (WAC) Nijmegen, vanaf najaar 2016 is WAC Nijmegen een stichting. WAC Nijmegen beoordeelt nieuwbouw- en renovatieplannen op gebruikerskwaliteit en geeft hierover advies. De gebruikerskwaliteit van de woning en woonomgeving staan centraal. De commissie neemt een onafhankelijke positie in, dus los van de gemeente, de woningcorporaties of projectontwikkelaar. De gemeente Nijmegen en het Platform van Nijmeegse woningcorporaties staan positief tegenover de werkzaamheden van de WAC. Een aantal corporaties heeft al een advies gevraagd. De WAC Nijmegen bestaat uit permanent bijgeschoolde vrijwilligers die zich betrokken voelen bij de stad en speciaal bij de ontwikkeling van het wonen.
 KlasseWonen(Zelfstandig wonen voor volwassenen met autisme) Wij zijn een groep volwassenen met autisme (25 tot over de 65 jaar) met een normale begaafdheid en een extra gevoeligheid voor geluid. We zijn bezig een woonproject te realiseren voor 10 tot 14 personen in Arnhem of omgeving. Hierbij krijgen we ondersteuning van diverse experts.
 PAS (Personen uit het Autisme Spectrum) Personen uit het Autisme Spectrum, kortweg PAS, is een onafhankelijke belangenvereniging voor en door normaal- tot hoogbegaafde volwassen personen met autisme. Onze vereniging heeft als doel het behartigen van de belangen, in de ruimste zin van het woord, van normaal- tot hoogbegaafde volwassen personen met een diagnose in het autisme spectrum of een sterk vermoeden hiertoe. PAS streeft dit doel na door het organiseren van verschillende activiteiten.
 Bel- en herstellijn Losliggende stoeptegels, een verstopte rioolput, kapotte speeltoestellen? Meld het direct bij de Bel- en Herstellijn van de gemeente Nijmegen. Als iets op straat, in een park of andere openbare ruimte gevaar oplevert, stuk of vuil is, dan kunt u dit hier melden. U kunt ook het verloop van de melding volgen.
 Breng Op deze site vindt u de laatste informatie van de dienstregelingen van het openbaar vervoer Gelderland.
 Horeca e-learningplatform

Gastvrijheid voor gasten met een beperking in de horeca. Welkom op het Horeca e-learningplatform van AllesToegankelijk! Een platform voor ondernemers en medewerkers van hotels, café’s en restaurants.

 Natuur zonder drempels Een internetsite over de toegankelijkheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid van Nederlandse natuurgebieden voor mensen met een handicap of een chronische ziekte.
 Rolstoelroute Op deze site vindt u wandelroutes voor mensen in een rolstoel.
 Valys Valys is taxivervoer over meer dan vijf ov-zones. Het is bedoeld voor mensen met een zogenaamde mobiliteitsbeperking. U kunt Valys gebruiken voor sociaal-recreatieve uitstapjes. Dus bijvoorbeeld voor familiebezoek of een dagje uit. De taxi's van Valys brengen u overal in Nederland waar u met ov- of regiotaxi niet kunt komen.
Valys staat zeven dagen per week, van 06.00 uur tot 01.00 uur voor u ter beschikking.
Met Valys kunt u uitsluitend binnen Nederland reizen, niet naar België of Duitsland.
 Regiotaxi Gelderland Op deze site vindt u alle informatie die nodig heeft om gebruik te kunnen maken van het vervoer van Regiotaxi Gelderland.
 Rolstoelvervoer 123forum Hét forum waar mensen met een beperking met elkaar van gedachten kunnen wisselen over het aangepast (rolstoel)vervoer.

ANWB Gehandicaptenparkeerkaart

De parkeerregels voor mensen met een gehandicapten-parkeerkaart verschillen per land. Om duidelijkheid te geven, heeft de ANWB de parkeervoorschriften van 29 Europese landen voor u op een rijtje gezet. De regels uit de nieuwe folder kunt u per land bekijken.

Checklist Evenementen Nijmegen Met deze checklist kun je kijken of evenementen goed toegankelijk zijn.

Oren en ogen tekort musea

Waarom is dit platform zo belangrijk?

Een museum bezoeken met een visuele beperking, is een groot avontuur. Er staan veel meer uitdagingen te wachten dan voor een gemiddelde bezoeker. De reis naar het museum kan al een hele opgave zijn, hoe mooi is het dan als het bezoek zelf zo aangenaam mogelijk verloopt.

Dit begint al bij de voorbereiding van het bezoek. Hoe toegankelijk is jouw museum eigenlijk? Mag een blindengeleidehond mee naar binnen? Is er gratis toegang op vertoon van de OV begeleiderspas? Is er misschien de gelegenheid om iets aan te raken van de collectie? Als de antwoorden hierop bekend zijn, is die informatie dan ook te vinden op de website?

Museum4all helpt deze informatie op één plek inzichtelijk te maken.

Hoofdmenu